Έφυγε από τη ζωή ο Roberto Cavalli

Στο σπίτι του στη Φλωρεντία και σε ηλικία 83 ετών έφυγε την Παρασκευή 12 Απριλίου ο μεγάλος σχεδιαστής Roberto Cavalli.

Γεννήθηκε το 1940 στη Φλωρεντία και το καλλιτεχνικό του ταλέντο ήταν οικογενειακό, προέρχονταν από καλλιτεχνική οικογένεια με παππού ζωγράφο και μητέρα μοδίστρα. Οπότε είχε την ευκαιρία να αποκτήσει από νεαρή ηλικία καλλιτεχνικά, δημιουργικά, αλλά και πρακτικά αισθητήρια.

Το 1970, ο Ρομπέρτο Καβάλι παρουσίασε για πρώτη φορά τα επαναστατικά του υλικά στην πρώτη του συλλογή. «Είχα αυτή την ιδέα να τυπώσω σε δέρμα. Χρησιμοποίησα δέρμα γαντιών από ένα γαλλικό βυρσοδεψείο και όταν άρχισα να εκτυπώνω, είδα ότι ήταν δυνατόν να φτιάξω βραδινά φορέματα από δέρμα… σε ροζ χρώμα – απίστευτο», είπε.

Στο πλευρό του εμφανίστηκαν μεγάλες σταρ όπως η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό, ενώ το αποκαλυπτικό, εντυπωσιακό στυλ του εξακολουθούσε να προτιμάται χρόνια μετά από τις επόμενες γενιές διασημοτήτων, από την Κιμ Καρντάσιαν μέχρι την Τζένιφερ Λόπεζ.

Θαυμαστής και γοητευμένος από τα χρώματα και τα σχέδια που δημιουργεί η φύση, χρησιμοποίησε animal print και άφησε το δικό του σημάδι στη μόδα. Στα ρούχα, στα ρολόγια αλλά και στα κοσμήματα είναι έντονο το στοιχείο της φύσης. Το 2011 είχε αναφέρει: «Άρχισα να εκτιμώ ότι ακόμη και τα ψάρια έχουν ένα φανταστικό χρωματιστό «φόρεμα», το ίδιο και το φίδι και η τίγρη. Άρχισα να καταλαβαίνω ότι ο Θεός είναι πραγματικά ο καλύτερος σχεδιαστής, οπότε άρχισα να αντιγράφω τον Θεό».

Exit mobile version