Επανέκδοσεις της καταπληκτικής σειράς της Orient Neo Classic Sports Collection

Υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί στα ρολόγια της Orient, είναι η εντυπωσιακή αξία για τα χρήματα που προσφέρουν. Το έχουμε δει πολύ καθαρά με το νέο Bambino 38, το οποίο άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Προσιτά και στιβαρά, τα τελευταία μοντέλα που κυκλοφορούν από την ιαπωνική μάρκα σίγουρα το διορθώνουν την κλασσική εικόνα της. Εμπνευσμένη από τα ένδοξα μοντέλα των δεκαετιών του 1960 και του 1970, με μια αναμφισβήτητη ρετρό γοητεία και funky χρώματα, η νέα Orient Neo Classic Sports Collection φέρνει τη ανεβάζει την θερμοκρασία.

Η δεκαετία του 1970 θεωρούνταν από καιρό ως ελαφρώς περίεργη από πλευράς σχεδιασμού, με περίεργους συνδυασμούς φωτεινών χρωμάτων, μάλλον τολμηρή (το λιγότερο) χρήση μοτίβων και σχημάτων που ήταν λίγο… περίεργα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα ρολόγια σε στυλ vintage εμπνέονται από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 και τις αρχές της δεκαετίας του 1960, μια γενιά που συχνά θεωρείται η χρυσή εποχή των αθλητικών/εργαλείων ρολογιών. Κλασικά σχέδια χωρίς ανοησίες, με οργανική προσέγγιση. Τα τέλη της δεκαετίας του 1960 και οι αρχές της δεκαετίας του 1970 το άλλαξαν αρκετά δραστικά, προσθέτοντας μια πολύ πιο τολμηρή, πολύχρωμη και τολμηρή αίσθηση σχεδίασης σε όλα τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ρολογιών.

Οι αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν μια περίοδος υψηλής οικονομικής ανάπτυξης και ζωτικότητας σε κάθε τομέα για την Ιαπωνία, και γέννησαν φρέσκα σχέδια γεμάτα διασκέδαση και δροσιά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Orient καθιέρωσε ένα ξεχωριστό στυλ βασισμένο σε μοναδικές έννοιες, κερδίζοντας πολλούς θαυμαστές. Το Neo Classic Sports είναι ένα ρολόι εμπνευσμένο από τα εμβληματικά μοντέλα Orient της εποχής, με ξεχωριστό σχέδιο στο καντράν και τη θήκη, αλλά με μια μοντέρνα πινελιά σε άλλους τομείς.

Η νέα Orient Neo Classic Sports Collection δεν είναι από μόνη της μια επανέκδοση ενός προηγούμενου μοντέλου, αλλά περισσότερο μια μίξη και ταίριασμα διαφόρων στοιχείων που βρίσκονται στα vintage ρολόγια της μάρκας, ξεκινώντας από μια τυπική θήκη σε σχήμα κράνους. Στρογγυλεμένα, χωρίς ωτίδες, με το λουράκι του να συνδέεται απευθείας στη βάση, τέτοια σχήματα ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και συμμετέχουν έντονα στη ρετρό ελκυστικότητα αυτής της νέας συλλογής. Στα χαρτιά, η νέα συλλογή φαίνεται αρκετά μεγάλη, με διάμετρο 43,5 mm και ύψος 13,9 mm. Ωστόσο, το ωτίο με ωτίο 46 χιλιοστών σας υπενθυμίζει ότι σίγουρα θα είναι αρκετά άνετο.

Το Neo Classic Sports πρέπει να θεωρηθεί ως ένα ψυχαγωγικό σπορ/καταδυτικό ρολόι, με τη σταθερή του αντοχή στο νερό στα 200 μέτρα. Δεν είναι τόσο εστιασμένο όσο το Orient Star Diver 1964 εδώ, αλλά εξακολουθεί να έχει αρκετά για να αντέξει ένα ταξίδι υποβρύχιο (σημειώστε ότι δεν είναι πιστοποιημένος κατά ISO δύτης). Η θήκη είναι εξοπλισμένη με σταθερή αυλακωτή στεφάνη και θυμίζει King Diver της δεκαετίας του 1970. Το πίσω μέρος της θήκης είναι συμπαγές ατσάλι και βιδωμένο, το ίδιο και η κορώνα και το ρολόι καλύπτεται από ορυκτό γυαλί. Όπως θα δείτε, υπάρχει μια επιπλέον κορώνα στις 4 η ώρα, η οποία χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση της εσωτερικής περιστρεφόμενης στεφάνης.

Το καντράν του Orient Neo Classic Sports ακολουθεί τις ίδιες αρχές με την θήκη και αφορά funky χρώματα και έντονα σχήματα. Διαθέτει σύνθετη ζυγαριά με μοτίβο μπλοκ με χοντρά χέρια και μαρκαδόρους, με αυλό σε όλα τα στοιχεία. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία ημέρας-ημερομηνίας. Και αν το λογότυπο είναι λίγο υπερμεγέθη και μπαρόκ, λειτουργεί κάπως σε αυτό το πλαίσιο…

Η συλλογή περιλαμβάνει 3 μοντέλα:

RA-AA0E05B με θήκη από χάλυβα χωρίς επίστρωση, μαύρο καντράν με λευκές και πορτοκαλί πινελιές και βραχιόλι από ανοξείδωτο ατσάλι πολλαπλών συνδέσμων με πτυσσόμενο κούμπωμα
RA-AA0E06B με θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι με επίστρωση μπρούτζου, μαύρο καντράν με μπεζ ζυγαριά, μηχανές και χέρια με μπεζ λουμέ και καφέ δερμάτινο λουράκι
RA-AA0E07B με θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι με μαύρη επίστρωση, μαύρο καντράν με λευκές κλίμακες και εφέ ουράνιου τόξου στους μαρκαδόρους και μαύρο δερμάτινο λουράκι. Αυτή η έκδοση, σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα μοντέλα, περιορίζεται σε 2.000 κομμάτια

Μέσα στη θήκη, καμία έκπληξη. Το ρολόι τροφοδοτείται από το αυτόματο, εσωτερικής χρήσης, ιαπωνικής κατασκευής διαμέτρημα F6922. Μια δοκιμασμένη κίνηση, με απλή αλλά αξιόπιστη σχεδίαση, τρέχει σε συχνότητα 3 Hz και αποθηκεύει πάνω από 40 ώρες αποθεματικό ισχύος. Η ακρίβειά του είναι -15/+25 δευτερόλεπτα/ημέρα και διαθέτει μηχανισμό stop-second.

Η Orient Neo Classic Sports Collection επαναφέρει δροσερά στοιχεία του παρελθόντος και μια funky σχεδίαση που σίγουρα θα είναι δημοφιλής στους θαυμαστές της μάρκας, αλλά και στους νεοφερμένους που θέλουν ένα διασκεδαστικό, αξιόπιστο αθλητικό ρολόι. Και η τιμή είναι λογική, με τα τρία μοντέλα να πωλούνται στα 420 ευρώ. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε το orient-watch.com.

Exit mobile version