Η Casio θα γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων με το Casiotron QW02

Με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων η Ιαπωνική Casio ανακοίνωσε την κυκλοφορία του ανανεωμένου Casiotron QW02, της πρώτης σειράς ψηφιακών ρολογιών στον κόσμο με αυτόματη λειτουργία ημερολογίου. Το νεό TRN-50 θα είναι διαθέσιμο σε περιορισμένα τεμάχια, θα κυκλοφορίσουν μόνο 4.000 συλλεκτικά ρολογιά για τους θαυμαστές της Casio με retro διάθεση.

Το 1974 η Casio κυκλοφόρησε το Casiotron 1974, δημιουργώντας ένα ψηφιακό ρολόι χειρός εμπνευσμένο από τη γνώση ότι «τα ρολόγια απλώς προσθέτουν δευτερόλεπτα». Το ρολόι αξιοποίησε στο έπακρο τις αυθεντικές ψηφιακές τεχνολογίες που είχε αναπτύξει η Casio στον τομέα της αριθμομηχανής, ζωντανεύοντας την ιδέα ενός πλήρως αυτόματου ρολογιού χειρός. Το Casiotron όχι μόνο έδειχνε την ώρα αλλά και τον σωστό μήνα, ημερομηνία και ημέρα της εβδομάδας και παρείχε αυτόματη προσαρμόγη για μεγαλύτερους και μικρότερους μήνες με την αυτόματη λειτουργία ημερολογίου του. Εξαλείφοντας την ταλαιπωρία της διόρθωσης του ημερολογίου κάθε μήνα, το Casiotron ήταν ένας πραγματικός πρωτοπόρος που ξεπέρασε αυτό που περίμενε κανείς από ένα ψηφιακό ρολόι χειρός.

Το νέο TRN-50 παραμένει πιστό στην ιδέα Casiotron ενός πλήρως αυτόματου ρολογιού χειρός, βασιζόμενο σε όλες τις εξελίξεις της ανάπτυξης ρολογιών Casio εδώ και μισό αιώνα από τότε που κυκλοφόρησε το αρχικό μοντέλο. Κατά την εκ νέου δημιουργία του σχεδιασμού Casiotron, το νέο ρολόι ενσωματώνει χαρακτηριστικά αιχμής, όπως ρύθμιση χρόνου με ραδιοελεγχόμενο χρόνο, ηλιακή φόρτιση και λειτουργίες Mobile Link για σύζευξη με smartphone.

Το ρολόι εξωτερικά, έχει αναδημιουργηθεί σχολαστικά σε ίδιο μέγεθος και με design που πληροί τα σημερινά πρότυπα ποιότητας. Πολλές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των εκλεπτυσμένων υφών της κάσας και του μπρασελέ, του σκούρου μπλε καντάν και του λογότυπου CASIOTRON, αναπαράγονται πιστά.

Το νέο ρολόι προσφέρει επίσης πρακτικότητα με την εξαιρετικά ευανάγνωστη super-twisted nematic (STN) LCD οθόνη και το σύστημα φόρτισης Tough Solar. Εκτός από τη λήψη σημάτων βαθμονόμησης χρόνου που μεταδίδονται από έξι σταθμούς σε όλο τον κόσμο, το ρολόι είναι εξοπλισμένο με λειτουργία Mobile Link για σύζευξη με smartphone μέσω Bluetooth® για να διασφαλιστεί χρονομέτρηση ακριβείας. Το όραμα του αρχικού Casiotron συνεχίζεται στο νέο TRN-50, τώρα με χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν αυτόματη ενημέρωση των πληροφοριών παγκόσμιας ζώνης ώρας/διαφορών ώρας.

Οι ειδικές λεπτομέρειες που αρμόζουν σε ένα ρολόι limited edition περιλαμβάνουν το αρχικό σχέδιο στο πίσω καπάκι με χαραγμένο σειριακό αριθμό και ειδική συσκευασία κατασκευασμένη από χάρτινα υλικά για χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η Casio παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη των προϊόντων της με την βοήθεια της τεχνολoγίας και με σκοπό να προσφέρει νέα αξία. 

Exit mobile version