EDOX – THE WATER CHAMPION SINCE 1961

ΜΙΑ ΒΟΥΤΑ ΣΤΟ ΘΡΥΛΟ

Στην αρχή κάθε μύθου, υπάρχει μια καινοτομία, μια επίγνωση. Για την Edox, ο θρύλος ξεκίνησε το 1961 με την κυκλοφορία του ρολογιού Delfin. Αυτό το ρολόι σηματοδότησε μια σημαντική καμπή στην ανάπτυξη της μάρκας και έθεσε νέα πρότυπα όσον αφορά την αντοχή στο νερό στο πανόραμα της ελβετικής ωρολογοποιίας. Το ρολόι Edox Delfin παρουσιάστηκε ως ένα σπορ και κομψό ρολόι κατάδυσης.

 

Με μια θήκη εξοπλισμένη με διπλή πλάτη και αντοχή στο νερό άνω των 200 μέτρων, η Edox Delfin παρουσίασε ένα νέο σύστημα κλεισίματος με επαναστατική διπλή σφράγιση που ονομάζεται “Double O’ring”. Ένα πατενταρισμένο σύστημα που αύξησε την αντοχή στο νερό των ρολογιών Delfin.

ΤΟ DOUBLE O’RING – ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη Βέρνη το 1961 μετά την κυκλοφορία του Edox Delfin, το σύστημα “Double O’ring” λειτουργεί χάρη σε δύο παρεμβύσματα από καουτσούκ και νάιλον που σχηματίζουν μια στεγανή σφράγιση στο σημείο που συναντώνται η κορώνα και η θήκη του ρολογιού.

Αυτό το σύστημα διπλών στεγανοποιήσεων επιτρέπει στο χρήστη να τυλίγει ή να ρυθμίζει την ώρα του ρολογιού του σε οποιαδήποτε περίσταση, ακόμη και υποβρύχια. Σήμερα, αυτή η εφεύρεση εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από την Edox.

THE WATER CHAMPION LEGACY
Iconic Edox watches

Με τα χρόνια, η Edox συνέχισε να διαιωνίζει την ιδιότητά της ως πρωταθλητής της αντοχής στο νερό και να αναπτύσσει την τεχνογνωσία της δημιουργώντας ολοένα πιο στιβαρά και ανθεκτικά ρολόγια.

Το 1965, το Edox Hydro-Sub έγινε παγκοσμίως γνωστό για το πρώτο του σύστημα κορώνας με δακτύλιο τάνυσης και φλάντζα απορρόφησης κραδασμών για εγγυημένη αντοχή στο νερό. Αυτό το ρολόι ήταν αδιάβροχο στα 500 μέτρα. Ήταν ένα αξιοσημείωτο τεχνικό επίτευγμα τη δεκαετία του 1960.

VINTAGE WATER CHAMPION ADVERTISING

Exit mobile version