Tissot PR516 Chronograph Mechanical & Quartz: Crafted for Long Distance Races.

Η TISSOT ανακοινώνει την κυκλοφορία της νέας συλλογής PR516, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ωρολογοποιίας της μάρκας. Αυτή η συλλογή, μια επανέκδοση  ενός μοντέλου που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το 1970, διαθέτει ένα ενημερωμένο vintage σχέδιο. Η γκάμα περιλαμβάνει ένα μοντέλο μηχανικού χρονογράφου και τρεις εκδόσεις μπαταρίας, σχεδιασμένες να αποτυπώνουν το πνεύμα της οδήγησης με σπορ σχεδιασμό.

Το Tissot PR 516

Το 1965, νέα σχέδια οδήγησαν στη γέννηση του PR 516. Στην Tissot, το όνομα PR σημαίνει “Ιδιαίτερα ανθεκτικό” ή μερικές φορές επίσης “Ακρίβεια και αντίσταση”. 516 σημαίνει ότι ήταν το 16ο μοντέλο της 5ης (αδιάβροχης) σειράς. Σύμφωνα με τις διαφημίσεις της εποχής, αυτό το μοντέλο προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί: «Στην πίστα, στον αέρα, στο νερό – παντού!» Η στιβαρότητα διασφαλίζεται από μια νέα «αιωρούμενη» κίνηση και εύκαμπτες ενώσεις από συνθετικά υλικά που λειτουργούν ως αμορτισέρ.

Η σειρά Chronograph

Τρία χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, δημιουργήθηκε ένας χρονογράφος PR 516. Ήταν τέλειο για να “Χρονολογήσετε μια ομιλία, να παρακολουθήσετε έναν αγώνα, να μετρήσετε την έξοδο ή να πείτε την ακριβή ώρα της ημέρας (…)” Στο καντράν, οι καταχωρητές περνούν δευτερόλεπτα, λεπτά και ώρες. Ένα μπλε τρίγωνο υποδηλώνει την περίοδο ράλι των 5 λεπτών σε αγώνες αυτοκινήτου ή γιοτ πριν εκτοξευθεί το όπλο εκκίνησης. Και τέλος, μια βολική ταχυμετρική κλίμακα στην άκρη του επιλογέα βοηθά στον υπολογισμό της ταχύτητας έναντι της απόστασης ή του ρυθμού παραγωγής. Η επιτυχία ήταν τέτοια που αυτές οι εκδόσεις χρονογράφου συνέχισαν να παράγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 μέχρι σήμερα.

Το νέο Tissot PR 516

Η νέα συλλογή Tissot PR516 διαθέτει δυναμική και ευέλικτη σχεδίαση, έτοιμη να πάρει pole position σε διάφορες περιστάσεις. Η κωνική θήκη του από ανοξείδωτο χάλυβα συνδυάζει στιβαρότητα και στυλ, με τρεις μετρητές για κλασική λειτουργία χρονισμού, ενώ το στροφόμετρο και το παλμόμετρο στη στεφάνη προσφέρουν τη δυνατότητα μέτρησης της ταχύτητας και του καρδιακού παλμού για δραστηριότητες γεμάτες αδρεναλίνη. Η θέση των μετρητών ποικίλλει μεταξύ των μηχανικών μοντέλων και των μοντέλων χαλαζία, προσφέροντας μια διάκριση μεταξύ των δύο. Η στεφάνη, οι δείκτες και τα χέρια της σκυτάλης, όλα επικαλυμμένα με Super-LumiNova®, εξασφαλίζουν βελτιωμένη ορατότητα σε όλες τις συνθήκες.

Το θολωτό βραχιόλι από ανοξείδωτο ατσάλι προσθέτει μια πινελιά φινέτσας. Εξοπλισμένο με σύστημα γρήγορης εναλλαγής, το βραχιόλι μπορεί να ταιριάζει τόσο σε επίσημο ντύσιμο όσο και σε πιο casual στυλ. Αυτή η συλλογή, σχεδιασμένη για όσους ορίζουν την πορεία τους με αυτοπεποίθηση, είναι ο ιδανικός σύντροφος, είτε σε επαγγελματικές συναντήσεις είτε σε δρόμους με γρήγορους στροφούς.

Μηχανική κυριαρχία

Ο μηχανικός χρονογράφος PR516 είναι μια γιορτή της κορυφαίας δεξιοτεχνίας της Tissot. Διαθέτει μια ελβετική χειροκίνητη μηχανική κίνηση περιέλιξης, ένα νεύμα στην πλούσια κληρονομιά του ρολογιού και της συλλογής από την οποία είναι άμεσα εμπνευσμένη. Αυτή η νέα κίνηση, ειδικά σχεδιασμένη για αυτό το ρολόι, υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη καινοτομία της Tissot.

Η διάμετρος της θήκης 41 χιλιοστών δίνει στο ρολόι μια ξεχωριστή παρουσία στον καρπό, ενώ το κρύσταλλο ζαφείρι σε στυλ γυάλινου κουτιού αναδεικνύει την εμφάνισή του, δίνοντάς του μια κορυφαία εμφάνιση. Η ανοιχτή πλάτη προσφέρει ένα συναρπαστικό παράθυρο στον μηχανισμό του, αναδεικνύοντας την πολυπλοκότητα και την προσεγμένη κατασκευή.

Παρόμοιο σώμα, διαφορετικός μηχανισμός

Δεδομένου ότι τα καλά νέα δεν έρχονται ποτέ μόνα τους, η σειρά PR516 περιλαμβάνει επίσης τρεις εκδόσεις μπαταρίας, προσφέροντας το πλεονέκτημα της βέλτιστης ακρίβειας. Αυτά τα μοντέλα, με σχεδιασμό σχεδόν πανομοιότυπο με το μηχανικό, παρέχουν πρόσβαση στην κληρονομιά της Tissot σε πιο προσιτές τιμές. Η πίσω θήκη του ρολογιού διαθέτει ένα χαραγμένο δάφνινο στεφάνι και ένα σπορ τιμόνι με τον αριθμό 516 στο κέντρο του, συμβολίζοντας την αγωνιστική κληρονομιά που σχετίζεται με αυτή τη συλλογή. Με ελαφρώς μειωμένη διάμετρο θήκης 40 mm, αυτές οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με μηχανισμό Quartz G10.212 Powerdrive, συνώνυμο της πρακτικότητας και της αξιοπιστίας.

Exit mobile version